Сряда 24, Април 2024г.

BG05M20P001-2.011-0001 „Подкрепа за успех“

   ИЗЯВА В СУ „ХРИСТО БОТЕВ” ПО ПРОЕКТ „ПОДКРЕПА ЗА УСПЕХ”

 

 

   ИЗЯВА В СУ „ХРИСТО БОТЕВ” ПО ПРОЕКТ „ПОДКРЕПА ЗА УСПЕХ”

 

На 25.02.2020 г. в СУ „Христо Ботев” – с. Караманци, община Минерални бани, област Хасково - се състоя междуучилищно събитие по проекта „Подкрепа за успех” с участието на ученици от СУ „Христо Ботев” – с. Караманци и СУ „Проф. д-р Асен Златаров” – с. Минерални бани.

На съвместната изява, която протече под наслов „Да знаем повече!”, присъстваха Нели Дялкова – старши експерт по БЕЛ в РУО Хасково и Гергана Генова – старши експерт по математика в РУО Хасково.

По проекта в СУ   „Христо Ботев”,с. Караманци,  се провежда допълнително обучение по БЕЛ и математика в  пет групи с ръководители :

  • I V клас – Гюлназ Иса
  • VII клас – Севджан Юсуф
  • VII клас – Христина Димова
  • VIII клас – Муазес Мюмюн
  • X клас – Снежана Белчева.

Началото бе поставено с Дунавско хоро, изпълнено от ученици от училището, участващи в детска група за автентичен фолклор „Дъга” към НЧ „Кирил и Методий” – 1952 г. , с. Караманци.

Изявата започна с въпроса „Кой е този национален герой?” и прекрасни думи за патрона на нашето училище - Христо Ботев - в акростих.

Седмокласниците показаха знанията си в литературно-музикална програма на тема „Ботев е безсмъртен”.

Четвъртокласниците представиха драматизация на фолклорната приказка „Мързеливата снаха”.

Гостите от с. Минерални бани изпълниха песента „Вълшебните думи” и драматизация на басня.

Учениците от десети клас участваха в състезание по езикова грамотност и провокираха публката със забавни езикови въпроси.

Математиците от седми и осми клас демонстрираха колко необходима наука е математиката, предоставяйки на присъстващите  информация за откритията на бележити математици.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сподели: